pátek 30. července 2010

Odhalena chyba v názvu Shelby GT500 Super Snake

Možná jste na portálu Youtube.com viděli video, ve kterém v závodě na rovince vyhrál Nissan GT-R nad FORD Shelby GT500 Super Snake.



Naše redakce dlouho pátrala nad příčinou, která by mohla stát za tak nesmyslným výsledkem - je totiž známo, že FORD Shelby GT500 je nejrychlejší sériově vyráběné autto na planetě a daleko překonává gay vozítka jako třeba Ferrari Enzo, McLaren Mercedes SLR nebo Bugatti Veyron.


Nakonec jsme přišli na to, kde se stala chyba. Problém je totiž ve verzi samotného Shelby GT 500, správný název totiž není Super Snake, ale SUPER ŠNEK ! V technickém oddělení firmy FORD pracuje totiž jako pomocný kreslič a nástěnkář Fero Lakatoš z Vranova nad Topľou a protože v jeho rodném městě se mluví hlavně maďarsky (a pak až česky a slovensky), nepochopil tento pracovník správně pokyn nadřízeného technika a místo aby auto pojmenoval SUPER SNAIL, pojmenoval ho bohužel SUPER ŠNEK (přepsáno mizernou angličtinou foneticky jako SUPER SNAKE).


Shelby GT 500 Super Snail je totiž varianta Shelby určená pro důchodce a adolescenty, u kterých není záhodno, aby měli k dispozici celý výkon pětilitrového motoru Shelby. Proto je výkon elektronickým omezovačem stlačen na 25 kW (je to stejná hranice jako pro velké motorky pro dětské motorkáře).

Žádné komentáře:

Okomentovat