úterý 19. října 2010

JOE finančně strádá

To, že JOE bere v nemocnici ve Vraném nad Toplou jako lékař chirung / internista / urolog / dětský lékař / laryngolog šesticiferný plat (a to i po přesunu na Euro) a jako jediný je na Slovensku schopný provádět transplantace srdce, víme. Také víme, že JOE není jen největším fanboyem SONY na světě, ale největším slovenským patriotem, protože jinak by už dávno působil na západě (otázkou je ofšem kde, když nesnáší Němce, Anglosasy, Američany a vpodstatě všechny ostatní) a měl nakročeno k Nobelově ceně za medicínu.

Ovšem zdá se, že vám musíme sdělit špatnou zprávu - JOEova finanční situace se zdá se značně horší. Před časem si díky finanční nouzi pořídil Shelby GT500 model 2008. Na první pohled se toto auto, dosahující rychlosti cca 250 km/h a mající pod kapotou cca 300 poníků zdá opravdu slušné, nicméně všeobecně známou pravdou je, že Shelby je v USA považováno za auto pro teenagery, něco jako první auto (Škoda 120 nebo Favorit), které v ČR/SR koupíte svému synovi, aby ho mohl rozbít, protože neumí řídit. Je levné, má velký objem motoru a hodně řve, což z něj dělá ideální kategorii vozu pro americké mladíky ve věkové kategorii 15-22 let. Proto se taky prodává v omezených sériích, masová produkce by byla ztrátová z důvodu nedostatku zájmu.


Protože JOE je, jak jsme už řekli, jedním z nejlepších lékařů v SR a přilehlé střední / východní / západní / severní / jižní Evropě (když budeme upřímní vpodstatě i v Asii, Africe, Austrálii a Americe, kromě Antarktidy a Severního pólu), počítali jsme s tím, že si konečně pořídí odpovídající auto, jako třeba Lamborgini (ideálně 16x, aby s ním mohl jezdit na Nümburgringu v dešti), ale JOE zdá se kvůli finančním problémům znovu zvažuje budgerovou variantu a to další teenage vozítko Shelby Supercar Aero II.

joe "... vyrazne lacnejsie, lahsie, vykonnejsie ako bugatka veyron - Shelby Supercar Aero II, 6.8 liter twin-turbo 9,000rpm/1,350bhp." 19.10.2010 08:23


Jen pro upřesnění, Aero II (nazvané podle čokolády od fy Orion v rámci reklamní kampaně) bude vyráběno od roku 2011 za lidovou cenu 970,000 USD. Současný model SSC Aero je bohužel tak pomalý, že nepřekoná ani Bugatti Veyron Super Sport, které ve známém seriálu Top Gear ohodnotili jako nejpomalejší supersport všech dob, který na okruhu Laguna Secca dojel až druhý za produkční verzi vozu Minicooper, řízeném navíc 76 letou tetou moderátora pořadu.


Kromě toho, jak můžete vidět na obrázku, vzhledově je Orion Aero II vysloveně ošklivé auto, které vypadá jak kdyby ho zkonstruoval slepý inženýr ze Star Treku a americké tradici správných redneck-cars se vzdaluje víc, než Ferrari Enzo, vyhlášené samotným JOEem za uber gay car.

Žádné komentáře:

Okomentovat