pátek 6. března 2009

Hry. které si nezaslouží existovat (3. část)

LEGO Indiana Jones (a všechny další LEGO hry)

Firma LEGO a vývojářské studio Traveler's Tales nám už několik let servírují celou řadu her ze série LEGO něco. Protože se jednotlivé hry od sebe vpodstatě vůbec neliší, popíšeme vám hru LEGO Indiana Jones, vše co o ní řekneme se samozřejmě vztahuje i na všechny ostatní vyšlé hry (a i ty co vyjdou v budoucnu, kromě případu, že by vyšlo LEGO Killzone 2).

Zaprvé je potřeba říct, že LEGO Indy je hra určená pro děti do tří let nebo chovance psychiatrických léčeben s IQ nižším než 30 (pokud potřebujete srovnání, doporučujeme shlédnout film 12 opic případně Po přečtení spalte a inspirovat se Bradem Pittem). Pokud se tuto hru pokusí hrát dospělý, ocitá se ve vážném nebezpečí okamžitého snížení vlastního IQ (exponenciálně v závoslosti na délce hraní !). Původně bylo k ovládání potřeba jen jedno tlačítko na ovladači (a to i bez použití analogu), nicméně z marketingových důvodů bylo do manuálů uvedeno, že k ovládání je potřeba tlačítek víc (nevěřte tomu).

Grafika hry je prostě příšerná. Skoro všechny objekty mají tak málo polygonů, že vypadají, jako kdyby byly složeny z LEGO kostek ! To ovšem, jak jsme odhalili, nebyl původní záměr, ale je to důsledek absolutní nekompenetnosti programátorů firmy Traveler's tales. Ti, aby zachránili situaci, přemluvili firmu LEGO a začali tvrdit, že grafika tak vypadá záměrně ! (Hra je naprogramována v jazyce KAREL).

Vlastní hratelnost je tristní a příběh je naprosto nulový. Autoři se dokonce snažili do hry zapracovat příběh podle filmů, kterými se jednotlivé hry inspirovaly, ale výsledek je natolik žalostný, že nyní čelí žalobě od všech filmařů, jejichž dílo bylo takto zprzněno. Na hry podal dokonce žalobu i známý filmař Uwe Boll, protože porušují jeho patent na nejhorší filmové zpracování hry (pokud se vám to zdá divné, protože je to naopak, nedivte se, Uwe je prostě Uwe :-)

Bohužel vám nemůžeme říct, jak dlouho trvá hru dohrát, protože podle zpráv má delší vystavení účinkům hry horší účinky než oprava jaderného reaktoru na ponorce K-19, případně stavba betonového kontejneru na vybuchlém atomovém reaktoru v Černobylu. Nechceme vás ochudit o další články, což by byl jednoznačný důsledek dohrání této hry (dotyčný člen redakce by byl nucen strávit zbytek života v dětském domově).

FUCK hodnocení: 2

Žádné komentáře:

Okomentovat