středa 24. listopadu 2010

Gran Turismo 5 poraženo Forzou 3

Dnes je ten den, kdy by všichni majitelé černé krabičky z Japonska měli svírat ve svých dlaních nejnovější díl exkluzivních automobilových závodů (přiznejme si že jediných exkluzivních na této platformě, které stojí za zakoupení) Gran Turismo 5, přezdívaných také jménem Gran Yamauchi Forever 5.

SONY dodala recenzentům hru teprve den před oficiálních datem vydání, aby neodradila koupěchtivé majitele PS3 a aby výsledky recenzí nemohly ovlivnit prodeje (a předobjednávky). Jak se ukazuje, tento tah byl prosíravý. GT5 totiž ve výsledku nedopadla zdaleka tak dobře jak se předpokládalo - Kazunori Yamauchi totiž očividně pochybil, když kromě simulace okruhových závodů přidal do hry i rallye, nascar a závody motokár, což týmu Polyphony Digital ubralo čas na to, aby se pořádně věnovali okruhovému závodění (a to podle informací, který má naše redakce, bylo na poslední chvíli ze hry vyškrnuto dalších 6 disciplín, které Yamauchi do GT5 chtěl prosadit (závody motorek, závody chrtů, závody kohoutů, sumo, střelba z luku a simulátor šermu samurajským mečem s možností spáchat harakiri), protože by se tím oddálilo vydání hry o další dva roky).

Hra tak proti slibům postrádá damage model, AI model, online model, interéry 850 aut, na poušti neprší, skidmarky mizí po 1/2 kola, auta není možné upravovat, grafika je v SD rozlišení, nefunguje head tracking, k dispozici je pouze 5 tratí a jejich 50 variant a dalších asi 200 prvků, které byly v průběhu vývoje slíbeny. Nicméně tyto problémy samozřejmě Polyphony digital bude řešit v průběhu dalších let (přeloženo = prodáváme vám alfa verzi, do které budeme pvky přidávat postupně, protože nám zlá SONY zakázala prodloužit vývoj o dalších deset let) ať už pomocí bezplatných patchů (ten nejnovější přidává online mod) nebo pomocí placených DLC balíčků (AI, tratě, grafika, interéry, závody chrtů).

Mnoho prvků také vyjde v GT6, které PD překvapivě plánuje vydat ještě do konce cyklu PS3. U GT6 se nepředpokládá vývoj ve formě evoluce, ale pouze doplnění chybějících prvků u GT5. Je to jedno, protože zoufalé publikum PS3 hráčů je vděčné za každou závodní hru, která se dá hrát a rádo za to, co už mělo být v GT5 znovu zaplatí.

Abychom se vrátili k hodnocení GT5 v herních periodikách, GT5 je podle profesionálních herních novinářů o dost horší hrou než Forza Motorsport 3 na X360 a jde zřejmě o nejhorší hru v sérii GT, jak potvrdil samotný JOE.

joe "... finalny metacritic ukaze, ze GT5 bude urcite najhorsie hodnotenym dielom GT serie .." 24.11.2010 13:36


Pozici GT5 navíc v blízké době ohrozí ještě NFS SHIT 2, který má být podle vyjádření EA prokazatelně lepší (bude obsahovat závody chrtů).

Aktuálně je výsledek souboj mezi GT5 a Forzou 3 ve prospěch Forzy, je to

86 vs 92

bodů.

Za závěr bychom chtěli vyzvat čtenáře našeho blogu, kteří GT5 mají a věří si, aby vyzvali JOEa k porovnání sil. Sám JOE totiž prohlašuje, že je světovým šampionem v ježdění v GT2 a komukoli na jakékoli trati v jakémkoli GT dá minimálně 3-5 sekund na kolo.

joe "... deti .. kazdemu dam v lubovolnom GT na lubovolnej trati .. 3-5s na kolo .. oni iba pindaju, ja spickovo jazdim." 23.11.2010 21:25

Žádné komentáře:

Okomentovat