středa 9. září 2009

GT5 pro PSP bylo omylem vytvořeno pro NDS !

Světovými deníky hýbe největší skandál za posledních několik let. Slavný vývojový tým Polyphony Digital, zabývající se dlouhodobě vývojem zvukových aparatur schopných přenášet zvuk ve vícekanálové digitální kvalitě (tzn. snaží se o sluchátka, která mají intergrovanou CD mechaniku) a který během volného času fušuje (ne moc úspěšně) do vývoje počítačových her (nemají moc lidí, tak jen pro Playstation) vytvořil omylem hru Gran Tourismo 5 místo pro handheld PSP od SONY pro handheld NDS od Nintenda !


Celý skandál způsobila videa na nedávném GamesComu, kde byla ukázána aktuální verze a kde je jasně vidět rozdíl v grafice, která by měla odpovídat PSP, ale odpovídá tak maximálně NDS. Několik expertů se dokonce vyjádřilo v tom smyslu, že hra byla zřejmě naprogramována ne pro NDS, ale dokonce pro Nokia N-Gage a po té, co manažeři v Polyphony zjistili pravdu, rychle převedena na NDS, které byly na GC09 zamaskovány za PSP (museli bohužel odříznout horní část displaye, takže hra má polovičku prvků).

Když se skandál provalil, řekl k tomu CEO Polyphony Digital, Hiro Ušita následující: "Je nám to líto, programátora jsme samozřejmě ihned vyhodili, protože to, co předvedl za těch 15 hodin co strávl programováním je opravdu strašné. Hru vydáme na její nativní platformě NDS a nebudeme dále podvádět hráče".


Na další otázku, zda nejsou oprávněné pochybnosti o GT5 na Playstation 3 prohlásil "GT5 sice programujeme na devkitu XBOXu 1, ale můžete si být jistí, že nakonec na PS3 vyjde. Od září až do prosince máme zajištěné externí programátory, kteří kód i za cenu ztráty výkonu převedou, aby byl schopen běžet na PS3. Můžete se těšit na 480p na 20fps, víc z tý krabice bohužel nedostanem."

Žádné komentáře:

Okomentovat