úterý 22. září 2009

PS2 a Dreamcast budou emulovat PS3 !

Abysme se aspoň trošku přiblížili JOEovu umění překladu z angličtiny, které ukázal v poslední článku "Ako z hovna urobiť bič", přinášíme vám překlad jednoho zajímavého článku o emulaci her z PS3.

SEGA prozradila plány SONY emulovat hry z PS3 na PS2 a Dreamcastu !

SEGA vypustila z pytle celkem tlustou kočku tím, že zveřejnila poznámky z přísně tajného setkání se SONY.

SONY se chystá vydat všechny PS3 hry na PS2, aspoň podle meetingu mezi SEGA America a SCEA. Meeting se konal 5. srpna a byly na něm komentovány vydání her z PS3 a PSP na PS2 pro nejbližší buducnost.

Je tu zmínka o velkém oznámení v polovině tohoto roku, které se, jak už víme, týkalo vydání upravené verze XBOXu 360 známé jako PS3 Slim a jejího zlevnění. Nicméne, je tu konečně zpráva o tom, že se SONY zajímá o zpřístupnění všech PS3 her na své starší konzoli PS2 (protože PS3 se neprodává vůbec, zatímco PS2 se prodává jako housky).


Poznámky odkrývají to, že SCEA chce prodávat všechny PS3 tituly pro PS2. Jestli to bude v plné kvalitě nebo jestli se zaostalost PS3 ve srovnání s PS2 projeví, je neznámé. Spíš předpokládáme, že PS3 hry budou vypadat na PS2 výrazně hůř, než nativní PS2 tituly (třeba Grand Theft Auto Vice City jednoznačně vypadá líp, než Uncharted 2).

Protože tento meeting se konal již v srpnu tohoto roku, a tím pádem SONY již počítala s novým modelem X360 – PS3 Slim, bude tu problém s tím, že u původní PS3 chyběl grafický procesor.

Je tu také poznámka o tom, jak budou hry prodávány, s PS3 ovladači ukazovanými v TV reklamách a propojenými s PS2 (tato degradace přichází kvůli ceně, na ovladač z PS2 ten nový samozřejmě nemá).

Odkaz na tyto přísně tajné informace už nefunguje, ale můžete ho najít přes NeoGAF.


UPDATE: Další skvělou zprávou je to, že SEGA povolí převod PS3 her na svojí skvělou konzoli Dreamcast. SEGA poslala SONY seznam her, pro které SONY povolí převod, přece jenom si SEGA nechce kazit jméno převodem všech hrůz, které se na PS3 objevily (jmenujme třeba SuperCar Challenge, GT5, Uncharted, Lair nebo Killzone 2 – tyto sračky nesmí hyzdit dobré jméno konzole Dreamcast).

Žádné komentáře:

Okomentovat