středa 9. září 2009

Nový design interiéru Ford Shelby 2011

Jak jsme se právě dozvěděli z tajných zdrojů, které máme přímo v USA ve vývojovém oddělení FORDu, přinese příští model slavného Shelby - Ford Shelby GT500 2011 - několik zásadních změn. Kromě zvýšení výkonu na 666 koní v základní variantě příde hlavně změna interiéru. Hlavním důvodem je patentový spor, který v současné době vede FORD s evropskou autobilkou Renault, konkrétně s jejím závodem v Rumunsku - výrobcem vozů Dacia. Renault (Dacia) zažalovala FORD za 100 procentní zkopírování všech prvků interiéru jejího úspěšného vozu Dacia Logan (viz foto, interiér Shelby 2008-2010 je kromě znaku na violantu naprosto totožný)


Nový design interiéru je sice také naprostou kopií (v současné tíživé finanční situaci si FORD prostě nemůže nic originálního dovolit), ale aspoň kopíruje sám sebe. V interiéru tak najdete tak luxusní prvky jako volant z pravého dřeva (smrkového, nutno udržovat a napouštět roztokem proti dřevomorce, jinak se do 6 měsíců rozpadne), ruční stahování okének, autorádio na kazety a protože Shelby si kupujou jen pořádný chapi a ne nějaký měkoty, tak bude vypuštěn posilovač řízení, airbagy i veškeré asistenty (ABS, ESP, ...).


Změní se i exteriér, i když ne vzhledově - auto bude mít kapotu místo z plechů z PVC a montovat se bude v Rumunsku (uvažuje se spolupráce s Dacií jako součást mimosoudního vyrovnání, při které by mělo být použito přibližně 80 procent společných součástek).

Žádné komentáře:

Okomentovat