čtvrtek 5. února 2009

F.U.C.K. je lepší než ESRB

Slyšeli jste někdy o pochybné organizaci jménem ESRB (Entertainment Software Rating board) ? Tato podivná organizace vydává doporučení a omezení pro prodeje her a dalšího software podle jejich obsahu (počtu obnažených ňader, sprostých slov apod.). Protože tato organizace nějak podezřele získává na popularitě, rozhodl se JOE ve své velikosti, že zavede svůj vlastní systém hodnocení veškerého software.

ESRB hodnotí přístupnost her naprosto nelogicky - určuje dolní věkovou hranici, pod kterou je prodej označených her zakázán. To je samozřejmě nesmysl. Na základě verše 10 JOEova desatera jsou prakticky všichni současní hráči počítačových her staří maximálně 14 let, proto je naprosto nesmyslné omezovat věk směrem nahoru. Naopak, je třeba omezit věk směrem dolů. Např. Dead space by neměli hrát hráči starší 8 let, pokud jim jen trochu záleží na jejich psychickém vývoji, protože delší vystavení této hře po 8. roce života by u nich mohlo způsobit naprosto nezvratné poškození mozku.

Joe svůj systém hodnocení nazval zkratkou F.U.C.K. (Systém pro hodnocení počítačových her a ochranu zdraví mládeže). Protože je JOE geniální, nemusí jako vy ostatní trotlové zachovat primitivní systém vyvozování zkratek z prvních písmen názvu a ani počet písmen ve zkratce samozřejmě nemusí odpovídat. Pokud to nechápete, jste prostě idioti a nejste hodni JOEa.

Hodnocení her podle systému F.U.C.K. zde budeme průběžně zveřejňovat.

Vaše redakce

Žádné komentáře:

Okomentovat