pondělí 16. února 2009

Nejlepší hry všech dob - Chuckie egg

Dnes by jsme vám chtěli představit hru, která stejně jako GLOOM, který zadupává do země ubohou zombie střílečku Left 4 dead, představuje milník v historii počítačových her a překonává mnoho dnešních her (např. Gears of war, Fallout 3, Need for speed, World of warcraft a Mirror's Edge) nejen svou grafikou, ale hlavně svou hratelností a dalšími prvky.

Tato hra, o které jste VY, herní děcka jistě ani neslyšely, se jmenuje Chuckie egg. Je to hra, která samozřejmě vyšla na mnoha platformách, ale my jí známe a hrajeme na našem oblíbeném gumákovi ZX Spectrum. Už tento stroj, který svými hardwarovými vlastnostmi překonává jak Nintendo Wii tak XBOX 360, stojí za minimálně deset článků, ale ty vám můžeme slíbit do budoucna, dnes vám vylíčíme genialitu hry.


Hra samozřejmě pokrývá skoro všechny myslitelné žánry, najdete v ní prvky leteckých simulátorů, RPG, plošinovek, závodních her, simulátorů freestyle běžce a dalších. Samozřejmě obsahuje hluboký příběh (scénář ke hře je delší než sebrané dílo J.R.R. Tolkiena i všech jeho potomků) a exceluje v narativnosti a pacingu ! Hra má také naprosto geniálně implementovaný fyzikální systém, kdy můžete sledovat, jak dokonale je zpracován jednak let hus a jednak pohyb výtahu. Zcela dokonalé je také ozvučení a grafika.

Za zmínku stojí i bezprecedentní kvalita programového kódu. To co programátoři dokázali s 48 kB naprosto překonává hry jako World of warcraft, otesánky s nároky minimálně 1000x většími (to dělá ten Visual Basic).

FUCKhodnocení: E

Žádné komentáře:

Okomentovat