neděle 8. února 2009

Left 4 Dead killer - GLOOM

Střílečka Left 4 Dead od vydavatelské společnosti Valve je mezi dnešními hráči (do 14ti let) velmi oblíbená. Naší redakci je jasné, že tato hra, která by podle FUCKmetru dostala maximálně 5, je pro vás mentálně vyspělé (nad 14 let) fanoušky našeho guru JOEa neprosto nevhodná.

Zde jsou hlavní nedostatky L4D:

- hra je příšerně jednoduchá a má primitivní herní mechanismy. Tupé střílení do zombíků už dnes nemůže nikoho bavit.
- vychvalovaná kooperace je vyřešena naprosto špatně. Postavy nemají potřebnou specializaci (chybí např. elitní odstřelovač, závodní jezdec série NASCAR, stavbyvedoucí, důlní pyrotechnik, řidič tanku, pilot raketoplánu)
- grafika je horší jak z roku 1992 (i Indiana Jones and the fate of Atlantis měl lepší)
- AI zombíků je naprosto nulová (což je nepřirozené, protože ve skutečnosti mají zombie vysokou úroveň inteligence, což je jasně dokázáno v knihách Terryho Pratchetta).
- hra nevyšla exkluzivně na platformě SONY

Aby hra mohla dostat hodnocení aspoň 14, navrhovali bysme následující změny:

- stažení všech prodaných her z trhu, vydání soudního zákazu hraní a vydání jen pro SONY PS3
- omezení počtu nábojů na 100 pro každou postavu (pro celou singleplayer kampaň). Pro elitního odstřelovače omezení na 10 nábojů. Toto opatření vytvoří velmi kvalitní atmosféru.
- zavedení povolání (viz nedostatky). V každé čtyřčlenné partě se ovšem musí vyskytovat elitní odstřelovač, stavbyvedoucí a pilot raketoplánu. V ostatním výběru máte naprosto svobodnou volbu.
- možnost jednotlivých osob provádět i ostatní povolání (třeba automechanik může odpalovat výbušniny), nicméně se stejnými výsledky jako v realitě (tj. přibližně 5% šancí na úspěch)
- zcela zničitelné prostředí a naprosto realistické ztvárnění destrukce (tj. abyste zbořili zeď, potřebujete výbušniny a ty má pouze důlní pyrotechnik)
- možnost ovládat naprosto všechna vozidla ve hře (včetně letadel, vrtulníků, ponorek, stavebních strojů, motokár, ...)
- všechny budovy musí být přístupné a včetně kompletně všech vnitřních prostor a všude musí být běžné vybavení (v kancelářích počítače, židle apod.). Nikde nesmí být žádné nelogicky zamčené dveře (kdo dneska taky zamyká dveře, že). I kdyby byly, musí jít otevřít nebo vylomit.

Protože je nám jasné, že tyto požadavky firma Valve nevyplní, můžeme vám doporučit za L4D plnohodnotnou náhradu - hru GLOOM. Tato hra nabízí následující výhody, které, jak jistě uznáte, zcela překonávají L4D a vpodstatě splňují naše návrhy na vylepšení L4D:

- i když je to hra stará 15 let, má vpodstatě stejnou grafiku jako L4D
- stejně jako v L4D můžete hrát multiplayer (2 hráči ve splitscreenu)
- AI je na značně vyšší úrovni než v L4D. Nepřátelé se bezhlavě neženou na vás, ale často si vás ani nevšímají (jistě mají zajímavější věci k práci, než zrovna vás).
- tuto hru si nezahrají děti pod 14 let, protože vyšla na platformu Amiga. Ta je skoro tak dobrá jako SONY.

Děkujeme za doporučení této pozoruhodné hry velkému fanouškovi JOEa jménem OLOLO.

Update: sypeme si popel na hlavu. Promiňte nám, vážení příznivci guru JOEa, ale s upozorněním na skvělou hru GLOOM přišel samozřejmě, jak nás upozornil náš věrný čtenář pan Gogo, nositel čestného jabka, náš obdivovaný JOE a ne nějaká nula jménem OLOLO !

Žádné komentáře:

Okomentovat